Werkwijze

Als kinder-en jongerencoach ga ik ervan uit dat het antwoord op de hulpvraag in het kind of de jongere zelf zit. Ik kijk, luister, observeer, maak verbinding en stem af op het kind of de jongere. Het doel is om samen met het kind, de jongere tot een oplossing te komen. Juist door een beroep te doen op de autonomie (‘ik-kracht’) van het kind of de jongere zal het nieuwe (gedrag) zich veel eerder eigen worden gemaakt dan wanneer de oplossing wordt aangedragen door een ander. Gemiddeld genomen zijn 5 tot 7 coachsessies genoeg.

“Elk kind groeit en ontwikkelt op zijn eigen manier”

Energetische behandeling

Wanneer je niet lekker in je vel zit merk je dat alles minder soepel loopt. Het is een beetje te vergelijken met wifi. Je ziet het niet direct, maar als de wifi verbinding zwak is of verstoord heeft dat vervelende gevolgen. Prettig functioneren en communiceren wordt dan lastig. Zo is het ook met een lichaam. Wanneer je niet lekker in je vel zit kan het zijn dat je uit balans raakt wat kan maken dat er blokkades in ons lichaam ontstaan of andersom. Als energetisch coach onderscheid ik me van reguliere coaches omdat ik altijd het hele lichaam betrek bij een coaching sessie. Hierdoor kan ik ervoor zorgen dat door deze behandelingen de energie weer beter gaat stromen. Het kind of de jongere weer beter in zijn vel zitten en de ontwikkeling weer volledig tot bloei komen.

“Praten alleen is niet altijd helpend of niet helpend genoeg omdat het hoofd juíst even met rust gelaten moet worden”

“Onze westerse maatschappij is erg gericht op het hoofd. We staan elke dag bloot aan zo veel prikkels wat kan maken dat ons hoofd soms overbelast is”.

Disclaimer

Deze coaching kan gegeven worden naast andere reguliere therapievormen, maar zijn echter nooit een vervanging van reguliere medische trajecten. Raadpleeg bij (aanhoudende) klachten altijd een arts!